zondag 3 september 2017

Dag 7: Niagara - Syracuse

Als we vanmorgen wakker worden en de gordijnen opentrekken zien we de watervallen in de mist. Ze produceren zoveel nevel! Gelukkig trekt de nevel wat weg tijdens het ontbijt en als we richting de Hornblower bootjes lopen, het Canadese equivalent van de Amerikaanse maid of mist, is het weer prachtig blauw en nog mooier dan gister. We kunnen gelijk mee en vinden een plekje aan de railing. Dit is een echte must als je hier bent. Zo van beneden zijn de watervallen nog indrukwekkender. We komen met het bootje heel dichtbij en als we geen mooie rode poncho's hadden gekregen waren we zeiknat geworden.






Terug aan wal lopen we terug naar ons hotel om uit te checken. De file die we net nog op de rainbow bridge zagen is inmiddels zo goed als opgelost en gelukkig verloopt ook deze grensovergang soepel. Ik had verwacht dat richting Amerika misschien langer zou duren, maar de immigrations officer stelt net zo weinig vragen als gister zijn Canadese collega en binnen een paar minuten zijn we weer in de US. We stellen de TomTom weer in (in Canda hadden we geen kaart) op de Destiny mall inSyracuse en we gaan weer. De interstate is dodelijk saai, een stuk hebben we gister gereden en het kost moeite de ogen open te houden. We eten een klein snackje in een service stop bij Tim Hortons en komen in de middag bij de mall. Dit is echt een enorme mall met zowel gewone als outlet winkels. Aan het einde van de middag gaat we naar ons hotel op 5 minuten rijden van de mall, we hebben beiden weer wat leuke dingen kunnen scoren.

Even inchecken, wat opfrissen en we gaan weer. Voor vanavond hebben we kaartjes voor de NY State fair, een soort reuzekermis met ook allerlei dieren, muziek, eten etc. Erg Amerikaans! Leuk om even doorheen te lopen, we zijn te laat voor de pig's races, maar kunnen nog wel knuffelen met geitjes, met de stoeltjeslift over het terrein en wat typisch Amerikaanse festivalfood wegwerken. 





Overnachten: Aloft Syracuse

Geen opmerkingen:

Een reactie posten