vrijdag 8 september 2017

Dag 10: Lake Placid - North Conway

We beginnen de dag met een stralend zonnetje en omdat het bij de Starbucks te druk is, ook met een heerlijk ontbijtje bij de buren van de Starbucks. Een aanrader, erg lekker ontbijt. Nog even de auto weer wat te drinken geven en dan beginnen we aan de langste reisdag van de trip. De weg is weer prachtig door de bossen en al snel komen we in Essex, waar we met de veerpont over gaan. We hebben geluk want kunnen achter aansluiten en hij gaat bijna meteen weg. De overtocht duurt maar een kwartier, maar het meer is dusdanig lang dat omrijden geen optie is.

 

Aan de andere kant gekomen rijden we de staat Vermont binnen, we doorkruisen veel staten deze trip. Ook hier is het weer erg mooi. Een tussenstop bij de fabriek van Ben en Jerry's is de volgende stop. Het is erg druk bij het ijs, de zon schijnt dan ook goed vandaag, maar we hoeven maar 20 minuten te wachten op een tour door de fabriek. In die tijd kunnen we mooi alle "overleden" smaken op het smaken graveyard bekijken. Soms komt de naam dusdanig niet overeen met de smaak dat ik snap dat iets niet werkt. Ook niet alle smakencombies klinken even lekker, maar er zijn er een paar die ik best bij ons in de winkel zou willen zien.... 


De tour is interessant, eerst een filmpje over het ontstaan van Ben en Jerries en dan een uitleg over het maken van het ijs. Er wordt vandaag chocoladeijs gemaakt. Leuk om te horen hoe ze ervoor zorgen dat niet alle brokken chocolade ed meteen naar de bodem zakken, nooit over nagedacht. Na afloop mogen we in de tasting room nog een ijsje proeven, cookies en cream, erg lekker. Buiten staat nog steeds een giga rij voor het kopen van een ijsje, dus we besluiten die over te slaan. 
 


Onderweg eten we nog even een broodje bij de Subway en rijden dan richting Lincoln. De weergoden voorspellen voor morgen een hele dag regen, dus we willen vandaag graag al de kancamagus highway rijden naar North Conway. Dit is wederom een prachtige scenic route door de bergen. De eerste bomen beginnen al rood te kleuren, volgens het meisje bij de receptie van ons hotel is het weer sinds de eclips veranderd en zet de herfst een week of 3 eerder in dan normaal. Over een paar weken als alle bladeren beginnen te verkleuren moet het hier nog mooier zijn dan nu, maar helaas konden we dan geen vrij krijgen. En groen met hier en daar wat rood is ook al erg mooi! We stoppen onderweg bij de Sabbaday falls, rocky gorge en de lower falls om even de benen te strekken en natuurlijk foto's te maken. Inmiddels is het al laat tegen zevenen dus we kijken uit naar moose, maar helaas geen geluk. Wel zien we wilde jalkoenen lopen langs de kant van de weg, ook leuk!
 

 


We checken in ons hotel en eten een hapje bij de thai. Erg lekker even een keer wat anders dan Amerikaans eten.

Overnachting: Fox Ridge resort North Conway

Geen opmerkingen:

Een reactie posten