zondag 10 september 2017

Dag 13: Boston

Het belooft vadaag een prachtige, maar wel erg warme dag te worden terwijl er voor morgen weer regen is voorspeld. Na het ontbijt nemen we de metro, die eigenlijk meer op een tram lijkt richting de Boston Common waar we een plattegrondje kopen voor we beginnen aan de freedom trail. 
De trail is 4 mile lang en voert langs de belangrijkste historishe gebouwen van de stad. Het staat allemaal erg goed aangegeven, je kunt letterlijk een rode lijn door de stad volgen. Niet alle geschiedenis is even bekend bij ons, dus we leren er ook nog wat van! In het begin van de trail volgen de gebouwen, kerken en begraafplaatsen elkaar in rap tempo op. Bij de kerken gaan we ook even naar binnen, net als bij het Paul Revere museum.
 
 


 Voor ons gevoel zijn we ondanks de warmte in record tempo bij de brug over het water voor het vervolg van de trail. Op de brug kopen we voor een dollar nog een flesje ijskoud water en lopen dan door naar het Bunker Hill monument. Officieel is dit het laatste punt van de trail, maar we doen deze eerst zodat we bij het water en de USS Constitution kunnen eindigen.

  

Bij de USS Constitution bezoeken we het schip en luisteren nog even naar de zeemansverhalen die benedensdeks worden verteld over het leven aan boord. Er tegenover ligt ook nog een schip gebruikt tijdens WWO II, ook een bezoekje waard. We lunchen op het marine terrein en zien nog een schattig konijntje  lopen tussen alle zooi. 



Even verderop kunnen we met de water shuttle weer terug naar de andere kant van het water en worden afgezet bij het aquarium. Door ons rappe tempo en het warme weer zijn we er opeens helemaal klaar mee. We nemen de metro terug naar ons hotel en relaxen de rest van de middag in en bij het zwembad. Het uitzicht vanaf hier is ook fantastisch!
 

In de avond nemen we de metro weer een paar haltes terug de stad in en eten met op de achtergrond live muziek, heerlijk buiten op een terras in de buurt van Quincy market.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten