dinsdag 29 augustus 2017

Dag 4: Washington DC - Palmyra

We hadden nog beloofd voor iemand een Starbucks beker van DC mee te nemen, dus vanmorgen eerst op naar de Starbucks. Helaas is de beker die ze wil er niet, dan er zelf maar ontbijten. Na het ontbijt rijden we naar Great fall state park, net buiten de stad. Het is weekend en er staat echt een gigantische file op de toegangsweg. Het wachten is wel de moeite waard, de watervallen zijn prachtig.


Onderweg naar Palmyra komen we langs Gettysburg, we hebben geen tijd om de hele autoroute door het park te volgen, maar haken in bij stop 8, Little Round Top. Hier kijkt Lincoln uit over de troepen. We volgen het laatste stukje van de autoroute tot het bezoekerscentrum. Het veld staat vol met memorials, kannonen, erg indrukwekkend. In het visitorcentrum eten we een tosti.



Dan is het tijd om door te rijden want we willen ook nog graag een stukje door Amish country rijden voor we naar onze eindbestemming gaan. Ik weet niet wat ik verwacht had, maar niet dat de Amish echt midden tussen de niet Amish wonen, bijzonder om auto's en buggy's op dezelfde drukke weg te zien rijden. We bezoeken de Amish farm, waar we heitjes kunnen voeren en wat van het leven op het platteland meekrijgen. De Amish die we onderweg tegenkomen zien er op hun paasbest uit, het is zondag dus ze zijn waarschijnlijk op weg naar de kerk.
 

Onze bed en breakfast in Palmyra is geweldig, we worden vriendelijk ontvangen en staan brownies klaar. Omdat we al laat zijn gan we eerst een hapje eten. Na het eten doen we een spelletje en maken een groot deel van de puzzel die op tafel ligt af.
 



Overnachten: 1825 Inn B&B in Palmyra

Geen opmerkingen:

Een reactie posten