vrijdag 25 augustus 2017

Dag 1: Amsterdam - Washington DC

Ook al weten we al maanden dat we vandaag op vakantie gaan, op het laatste moment is het toch altijd weer stressen. Vanmorgen dus op tijd op, laatste spulletjes in de koffer en dan om half 11 richting trein. Dat is maar goed ook, want er staat een enorme rij bij Icelandair en het duurt een uur voor we eindelijk de koffers kwijt zijn. Bij de security is het gelukkig niet druk. Ik haal alle apparatuur uit de tas en doe die in een aparte bak. Deze komt er meteen doorheen, maar mijn tas zonder apparatuur is kennelijk verdacht en moet doorzocht worden. Huissleutels zijn ook erg gevaarlijk! Doordat we op tijd op Schiphol waren hebben we nog tijd voor een lunch en een beetje winkelen. 

Dan is het tijd om richting vliegtuig te lopen. Ze zijn nog druk bagage aan het uitladen, dus nog even geduld. Gelukkig duurt dat niet lang en dan mogen we met kleine vertraging toch plaats nemen. Vlucht voorloopt voorspoedig en na een uur of 3 zijn we in Ijsland. Hier door de paspoortcontrole en dan op naar de dropjes met chocola! Heerlijk! Daarna nog een kleine pizza gedeeld met een gezond fruitdrankje voor de benodigde vitamientjes en dan mogen we weer richting vliegtuig..

We landden om 19.00 uur plaatselijke tijd, precies op schema. De mevrouw in de shuttleslurf waarschuwt dat we beter snel richting immigrations kunnen want er komen zo een paar grote vliegtuigen aan. Dat is aardig en een advies wat we graag opvolgen. We krijgen beiden bij de automatische paspoortcontrole een groot kruis, wat een zegen is want de rij zonder kruis is veel langer. Twee jaar geleden in Denver mocht je zonder kruis gewoon door, maar hier ga je alsnog naar een mannetje ter controle. Wij worden grondig ondervraagd, terwijl hij ondertussen aan het mompelen is en met zijn telefoon bezig. Beetje raar en niet erg verwelkomend. Gelukkig krijgen we allebei een stempeltje en kunnen we de koffer halen. Customs formulier hebben we dan wel weer voor niets ingevuld, want er is niemand om die in ontvangst te nemen.

De Alamo shuttlebus staat al te wachten en rijdt meteen weg als we erin zitten. Doordat we skip de counter hebben ingecheckt mogen we meteen richting de auto's. Het vak met midsize SUVs is leeg, masr er komt iemand die zegt dat we dan een standaard mogen kiezen. Hij gaat wat extra auto's halen zodat we wat keus hebben. Uiteindelijk rijden we weg in een mooie zwarte Chevy Equinox. Inmiddels is het donker geworden en het kost wat concentratie om in de wirwar van wegen op het juiste spoor te blijven. Eenmaal bij ons hotel droppen we de auto bij valet parking, dit zat gelukkig inbegrepen in de prijs van onze kamer. We hebben een mooie kamer met fantastisch uitzicht. Er staat 1 gebouw van het Treasury department in de weg anders hadden we kunnen zwaaien naar onze buurtjes, de trumpjes. 




We hebben honger en ondanks dat het inmiddels al 22.00 uur is gaan we nog een hapje eten in de hotel lounge. Ze hebben heerlijke sandwiches met crab cakes, glaasje wijn erbij en vakantie is nu echt begonnen!


Hotel: W Washington hotel 
 


1 opmerking:

  1. Een hele mooie reis. We gaan jullie volgen. Wie weet doen we nog last-minute tips op voor onze reis. Wij mogen 19 september weer.

    BeantwoordenVerwijderen