zondag 27 augustus 2017

Dag 3 - Washington DC

Vandaag vroeg op, we hebben om 9 uur een tour geboekt door het Capitool. We zijn zelfs nog een beetje vroeg en lopen alvast door het museumpje. De tour blijkt erg leuk te zijn. Eerst een educatieve film iver het ontstaan en dan een mooie tour door het gebouw, wat echt prachtig is. Onze gids vertelt allerlei leuke weetjes, ook over de staten en landen van mensen in de tour. Zo is Nederland de eerste staat die de USA heeft erkend. 

Na de tour lopen we door de tunnel naar de National Library, alweer een prachtig gebouw.
  

Dan is het tijd om te kijken of we vandaag wel welkom zijn in het Witte Huis. En gelukkig we staan op de lijst. Het is leuk om eens binnen te kijken.




Na de lunch op het terras van de grilled sandwich bar (een echte aanrader voor de lunch) lopen we richting het Lincoln memorial, het vietnam memorial en het korean war memorial. 
 

 

Via de Tidal basin, met memorials voor Martin Luther King, erg indrukwekkend, Roosevelt, doet ons een beetje denken aan een crematorium, maar wel indrukwekkende teksten en Jefferson lopen we weer terug. Bij de buren van het Willard hotel drinken we nog een drankje buiten, leuk om even mensen te kijken. Nog even relaxen op de hotelkamer, shoppen bij de tj maxx en daarna lekker eend gegeten. We hebben ook nig bonnetjes voor een gratis drankje in ons hotel, dus gaan naar de rooftop bar voor een glas bubbels. Het uitzicht is indrukwekkend.












 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten